Villa Rivendell

Residential Renovation of a Villa in Flamands

Opening Up Views & Circulation
The program for this Flamands renovation was to keep the existing structure of Villa Rivendell but to re-imagine the entire property by carefully opening up views and circulation.
Pool Terrace of Villa Rivendell before renovation by Bureau Xavier David.

Pool Terrace of Villa Rivendell before renovation by Bureau Xavier David.

Pool Terrace of Villa Rivendell after renovation by Bureau Xavier David.

Pool Terrace of Villa Rivendell after renovation by Bureau Xavier David.

Bureau Xavier David accomplished this by completely rebuilding the pool deck and renovating the kitchen and bathrooms.
Project specifications
Design Bureau Xavier David
Structural Engineer Bureau Xavier David
MEP Engineer Bureau Xavier David
Construction Manager Bureau Xavier David
Landscape Designer Adrien Gaume Bechet/Jean Le Menn
Photographer Bureau Xavier David
Project Location Flamands, Saint-Barthélemy
Project Area 170 square meters (1, 820 square feet)
Project Year 2012
Boutique & Garage Hugues Marine - Renovation and Addition to an Existing Garage in Gustavia

Boutique & Garage Hugues Marine - Renovation and Addition to an Existing Garage in Gustavia

PREVIOUS PROJECT
 
Boutique Kiwi - Renovation of a Boutique in Saint-Jean

Boutique Kiwi - Renovation of a Boutique in Saint-Jean

NEXT PROJECT