Gallery Fergus McCaffrey

Retail & Commercial Transformation of Boutique into an Art Gallery in Gustavia

Clean Aesthetic
A former cigar shop (which included a walk-in humidor) was stripped bare to create an art gallery.  Technical challenges included complying with current building codes for accessibility of disabled persons, as well as fire and safety regulations, all while maintaining the clean aesthetic of a contemporary gallery.
Project specifications
Architect Atelier de Saint Barthélemy
MEP Engineer Bureau Xavier David
Construction Manager Bureau Xavier David
Lighting Consultant ERCO
Photographer Bureau Xavier David
Project Location Gustavia, Saint-Barthélemy
Project Area 54 square meters (580 square feet)
Project Year 2014
Villa Les Amis du Vent - Construction of a New Villa in Montjean

Villa Les Amis du Vent - Construction of a New Villa Montjean

PREVIOUS PROJECT
 
Villa Dunes - Renovation of a Property in Saline

Villa Dunes - Renovation of a Property in Saline

NEXT PROJECT